Over de Loopbaancoach

 

In de gesprekken die ik heb met mijn klanten, probeer ik altijd of iemand een rode draad in zijn leven kan ontdekken. Ik geloof namelijk dat we allemaal wel iets nastreven, een soort van persoonlijke missie hebben, en dat noem ik ‘de rode draad’. Daar komt iemand steeds weer bij terug., alleen veel van ons zijn zich er niet bewust van

Mijn rode draad is dat ik altijd bezig ben geweest met het begeleiden van anderen. Eerst waren het mede-studenten, later kinderen en ouders, toen weer jongeren, maar ook medewerkers en managers. Zo kan ik nu zien dat ik heel wat mensen heb gecoacht in hun ontwikkeling al die jaren.

Voor mij is het heel vervullend als ik de ander kan helpen ontdekken wat zijn talenten zijn, hoe hij zich zo kan ontwikkelen, dat geluk en energie weer in zijn leven en loopbaan kunnen terugkeren.

 

Vanaf 2013 ben ik als zelfstandig Loopbaan coach aan het werk.

Daarvoor heb ik heel lang in de kinderopvang gewerkt. De eerste jaren vooral met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Daarna heb ik een aantal ondersteunende en adviserende functies gehad. Vanaf 2001 werkte ik als HR adviseur, waarbij mijn focus vooral lag op de ontwikkeling en het functioneren van medewerkers. Thema’s als werkplezier, motivatie en vitaliteit heb ik altijd gezien als bepalend voor de kwaliteit van de dienstverlening en het succes van het bedrijf.

 

Geboren in Tanzania, waar ik een belangrijk deel van mijn jeugd heb doorbracht, is eigenlijk de basis gelegd voor mijn manier waarop ik in het leven sta en met mensen omga. Als je opgroeit in een land, met een overweldigende en prachtige natuur, tussen een enorme diversiteit aan mensen en culturen, dan word je daardoor gevormd. Ik heb geleerd in contact met mensen verder te kijken dan wat ik in eerste instantie zie en hoor, en daarmee probeer ik de ander zonder oordelen tegemoet te treden.

Goed kunnen luisteren en kijken, maar vooral vanuit oprechte interesse in de ander, dat is wat mijn aanpak kenmerkt. Ik wil dat iemand vanuit vertrouwen weer op weg gaat naar een nieuwe toekomst in Leven of Loopbaan.

Reviews