Over de Loopbaancoach

 

In mijn de gesprekken met de mensen die ik coach, probeer ik altijd of iemand de rode draad in zijn leven kan ontdekken. Ik geloof namelijk dat we allemaal iets willen, of een ‘roeping’ hebben in ons leven, en dat noem ik ‘de rode draad’. Daar komt iemand steeds weer bij terug, noem het een thema.

Mijn rode draad is dat ik altijd mensen heb begeleid; studenten, kinderen, jongeren, ouders, stagiaires, medewerkers, managers, etc. Zo kan ik nu zien dat ik heel wat mensen heb gecoacht in hun ontwikkeling al die jaren.

Voor mij is het heel vervullend als ik de ander kan helpen ontdekken wat zijn talenten zijn, hoe hij zich zo kan ontwikkelen, dat geluk en energie weer in zijn leven en loopbaan kunnen terugkeren.

 

Vanaf 2013 ben ik als zelfstandig Loopbaan coach aan het werk.

Daarvoor heb ik heel lang in de kinderopvang gewerkt. De eerste jaren vooral met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Daarna heb ik een aantal ondersteunende en adviserende functies gehad. Vanaf 2001 werkte ik als HR adviseur, waarbij mijn focus vooral lag op de ontwikkeling en het functioneren van medewerkers. Thema’s als werkplezier, motivatie en vitaliteit heb ik altijd gezien als bepalend voor de kwaliteit van de dienstverlening en het succes van het bedrijf.

 

Geboren in Tanzania, waar ik een belangrijk deel van mijn jeugd heb doorbracht, is eigenlijk de basis gelegd voor mijn manier waarop ik in het leven sta en met mensen omga. Als je opgroeit in een land, met een overweldigende en prachtige natuur, tussen een enorme diversiteit aan mensen en culturen, dan word je daardoor gevormd. Ik heb geleerd in contact met mensen verder te kijken dan wat ik in eerste instantie zie en hoor, en daarmee probeer ik de ander zonder oordelen tegemoet te treden.

Goed luisteren, goed kijken en goed aanvoelen zijn kwaliteiten, waarmee ik hoop dat ik iemand kan helpen om vanuit vertrouwen weer stappen te gaan zetten op weg naar een nieuwe toekomst in Leven of Loopbaan.

Reviews