Verhuizinkje

Vanaf 1 februari 2022 zit ik op een nieuwe locatie in Leeuwarden, en wat ben ik er blij mee. Zowel de plek zelf, als het besluit om te verhuizen blijken goede keuzes te zijn. Maar een kantoor verhuizen, dat doe je toch gewoon even? Dat is maar een Verhuizinkje!

Verhuizen is één van de top 10 van stressfactoren in iemands leven, dat weten we. Logisch, want bijna alles verandert in je leven als het gaat om ‘jouw plek’. We moeten afscheid nemen van een vertrouwde plek en weer heel erg wennen en aarden op een nieuwe plek. Ook al kunnen we ons best verheugen op een nieuw huis, en er veel zin in hebben. Toch zijn we altijd compleet uit ons ritme en ‘ons doen’ de eerste periode. En dan heb ik het nog niet eens over al het geregel, de vermoeidheid van het inpakken, sjouwen, uitpakken en dan niks meer kunnen vinden. Dan ben je wel echt behoorlijk moe. Herkenbaar toch?

Maar een werkplek verhuizen, dat zat in mijn hoofd echt niet in de categorie stressvol.

“Een verhuizinkje” noemde ik het. “Tenslotte gaat het maar om één ruimte, dat valt wel mee. Natuurlijk moet er het nodige geregeld worden vooraf, moet ik een planning maken voor mijn afspraken, moet ik hulptroepen regelen, aanhanger lenen, verhuisdozen inpakken en uitpakken enz.” Het verliep allemaal heel soepel, zondag was alles verhuisd.

De dag na de verhuizing was ik er weer om even de laatste dingen te doen. Maar toen ik mijn werkruimte inliep, dacht ik “wat doe ik hier, dit is helemaal niet mijn plek” Ik voelde me moe en niet blij. Omdat het moest heb ik gedaan wat ik in mijn hoofd had, maar daarna ben ik weer weg gegaan.

Ik voelde de urgentie om goed te luisteren naar mijn lijf, dat ik toe moest geven aan mijn behoefte om op de bank te gaan liggen met een dekentje en een kop thee.

Gelukkig heb ik dat gedaan, en de dag erna was het al weer heel anders. Ik was meer uitgerust, ik had fijne coach-gesprekken en leuke kennismakingen met ‘mede-huurders’ in het pand.

In de loop van die week fietste ik steeds blijer naar huis, want ik vond mijn weg in hoe alles reilt en zeilt hier, ben bewust wat langer gebleven zodat ik er ‘mijn plek’ van kon gaan maken.

Na een week op ‘mijn nieuwe plek’ kan ik zeggen, dat het een goede keuze is geweest.

De rust die ik zocht, mijn eigen plek, en toch nog genoeg reuring om me heen. Voor een HSP-er met een extravert randje heb ik nu precies de goede balans gevonden.

Leeuwarden, 10 februari 2022

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.